Alla inlägg den 26 februari 2016

Av susan - 26 februari 2016 11:44

I går kväll åt vi Paella till middag, den blev god men…hur får man långkornigt fullkornsris att bli färdigt?!!! Det skulle, enligt anvisningarna, små koka under lock i 40 min, efter 1 timme och 20 min var det fortfarande inte färdigt!! Vi åt ändå, med den följden att jag hade ont i magen hela natten! Varför ska det vara så svårt att få tag i rundkornigt fullkornsris? Lättare att koka och det blir som jag vill ha det, lite kladdigt, perfekt när man vill göra egen sushi. Under min tid som makrobiotiker använde jag alltid rundkornigt råris, jag tror Kung Markatta har ett, hoppas det finns på Maxi i Örebro. Under tiden ska jag pröva att lägga det i blöt några timmar innan.

Jag är väldigt labil på morgonen, om inte allt fungerar som jag vill blir det katastrof, i dag var det en sådan morgon, trots att maken diskat, satt på kaffe och gjort en brasa i spisen, räckte det med att jag inte hittade ena delen till stavmixern, den fanns bara inte, vi letade allihopa, överallt!! Den har fortfarande inte kommit fram, med den följden att jag började grina, jag måste ha min smothie!!! Min make som är en mycket rådig och lugn man, räddade situationen genom att raskt ta fram våran mini matberedare, den fungerade ju precis lika bra, jag älskar min make!  

Efter smothie, rostat bröd med ekologiskt jornötssmör, rabarber och jordgubbsmarmelad och självklart, kaffe, har jag nu lugnat ned mig så pass att jag kan skriva lite, förövrigt blir det sushi till middag i kväll från den lokala sushi restaurangen, joodå, det finns minsann en helt ok i Linde, levergryta från frysen till mamma, som nu bor hos oss och kebab till maken, också från ett Linde baserat etablissemang. Lunch har jag inte klurat ut ännu, men!!!!!! Nu hittade maken delen till stavmixern, halleluja!!! Den stod helt öppet på diskbänken jämte kaffebryggaren??!! Spöken?? Hur som helst, maken är fantastisk!! Vi hörs i morgon

 

 

Presentation


I dag är en ny dag!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tankar om tro

Mina tankar och funderingar kring tro m.m

Mat

Massor av tankar kring mat, dryck och hälsa.

MS

Eftersom jag har MS......

Hantverk

Lika viktigt som luften jag andas

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards