Alla inlägg den 16 september 2015

Av susan - 16 september 2015 11:25

"Ja, jag har självt försökt mindfulness och jag blir superstressad bara jag tänker på alla de krav på att vara i nuet som ställdes på mig när jag tror problemet tvärtom är det förbaskade nuet som ställer till problem. Att vi alltid tvingas vara där och aldrig har tid eller möjlighet till tankeflykt, att få vara någon helt annanstans. Jag tror på att förändra verkligheten så du inte tvingas tänka på den hela tiden. " Av Ann Charlott Altstadt, Lag & Avtal

http://www.lag-avtal.se/asikter/kronika/article3542574.ece


Jag var sjukskriven för sk utbrändhet för några år sedan, men med facit i handen kan det lika gärna ha varit symptom för MS, men jag behandlades för utmattnings syndrom,  min situation tydde på att jag rusat med full fart rakt in i väggen, fruktansvärd trötthet, panikångest, deprimerad, vettskrämd för att vara bland folk, you name it. Som sagt, min situation och mina symptom tydde på utmattningssyndrom ansåg läkarna så jag fick den typen av hjälp som skulle göra om mig så att jag bättre skulle kunna hantera vardagen, man utgick ifrån att det var mig det var fel på. Jag fick Citalopram för att trubba av mina känslor och mildra panikångesten på lång sikt, Atarax för att mildra akuta panikångest attacker och sömntabletter för att jag skulle kunna sova. Jag fick uppmaningen om att ta kontakt med en kurator som specialiserade sig på mindfulness för att jag skulle lära mig att leva i nuet och på så sätt lättare kunna möta vardagen, jag tyckte nog att det hjälpte med samtalen hos kuratorn och Citalopram hjälpte också, men, varför ska jag behöva gå i terapi och äta en massa medicin för att klara av vardagen??!!  Jag är ju heller inte ensam om detta, jag har flera vänner och bekanta som är i samma situation och nyhetsmedia återkommer konstant med alarmerande nyheter om ökad användning av  psykofarmaka och människor, framförallt unga, som inte klarar av vardagen. Det som skrämmer mig mest är att de unga i samhället inte orkar. När man är ung har man naturligt både lust, vilja och massor av energi men något i vårt samhälle i dag tar död på den lusten och energin, klimatet och förutsättningarna måste förändras. När jag går in och tittar på platsbanken på Arbetsförmedlingens hemsida slås jag av att de flesta vill ha någon som både är certifierad, utbildad och har erfarenhet, helst flera års erfarenhet, där föll alla ungdomar bort.

Jag håller med Ann Charlotte Altstadt att vi behöver förändra verkligheten, men jag vill gå ett steg längre, jag tycker vi skaförändra den så vi inte behöver droga oss för att orka med den.

Läs gärna hela Ann Charlotte Altstadts inlägg, länken finns högre upp

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


I dag är en ny dag!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<<
September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tankar om tro

Mina tankar och funderingar kring tro m.m

Mat

Massor av tankar kring mat, dryck och hälsa.

MS

Eftersom jag har MS......

Hantverk

Lika viktigt som luften jag andas

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards